Djurrester dumpade i naturen

Huddinge(JJ) Det har upptäckts säckar med djurrester i naturen vid Orlången. Det finns misstankar att det är tjuvjakt som ligger bakom.

– Möjligen är det slarviga jägare som inte orkat göra sig av med resterna ordentligt. Men här verkar som om man har velat gömma det, resterna låg ju gömda bakom stockar. Och då handlar det nog om tjuvjägare, säger Håkan Dahlgren, naturvårdsvakt, till tidningen Mitt i Huddinge.

I vilket fall är det inte lagligt att lägga djurrester i plastsäckar och lägga i naturen.
Händelsen har anmälts tilll polisen av Huddinge kommun.
Det här rapporterar tidningen Mitt i Huddinge.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser