Djurparksvarg skjuten

Strängnäs (JJ) Den varg som för en tid sedan rymde från Kolmårdens djurpark sköts på en gård i Fogdö utanför Strängnäs.

Vargen var på väg mot en hage med ett hundratal får när den sköts . Skytten är misstänkt för jaktbrott enligt polisen. 
Polisen misstänker att det är samma varg som tidigare gjort flera attacker mot får i Strängnästrakten och bland annat dödat tre baggar.
Personal har identifierat vargen som Vulco, en ung hanne som rymde från Komården. Personalen är mest förvånade över att vargen vandrat så långt och att han hade kapacitet att döda stora baggar.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser