Djurkropp misstänks vara eldad varg

Charlottenberg (JJ) En djurkropp som hittats uppeldad i en tunna i Häljeboda nordöst om Charlottenberg kan vara en varg.

Tunnan var placerad ute i skogen och djurkroppen upptäcktes av en person som passerade tunnan.

I anmälan står att kroppen misstänks vara en varg. Men enligt Monica Stöllman vid Värmlandspolisen, som utreder jaktbrott, kan det också röra sig om en hund.

När en polispatrull skickades till platsen påträffades djurkroppen i tunnan. Resterna av kroppen har nu skickats för analys till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

– Det är först när vi får svar på analysen som vi kan säga ifall det är en varg eller inte, säger Monica Stöllman.

Djurkroppen ska ha eldats upp någon gång före den 8 september men händelsen polisanmäldes först i tisdags. Polisen har rubricerat anmälan som grovt jaktbrott. Händelsen anmäldes till polisen av länsstyrelsen, skriver Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser