Djurhållningsförbud för person som höll två älgar i fångenskap

SUNDSVALL(JJ). Den gårdsägare som höll två älgar i fångenskap får djurhållningsförbud. Dessutom kommer personen att få stå till svars för både brott mot jaktlagen och för djurplågeri.

I början av december förra året gjorde länsstyrelsen ett oanmält besök vid gården, då hittades de två älgar som varit inlåsta, fem döda katter och en flådd hund.
Älgarna fick avlivas på plats. 

Till polisen har gårdsägaren uppgett att även en älgko varit i fångenskap tidigare. 
Polisen är klar med sin förundersökning. 
Det här rapporterar SVT Mittnytt.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser