Djurhållningsförbud för person som höll två älgar i fångenskap

SUNDSVALL(JJ). Den gårdsägare som höll två älgar i fångenskap får djurhållningsförbud. Dessutom kommer personen att få stå till svars för både brott mot jaktlagen och för djurplågeri.

I början av december förra året gjorde länsstyrelsen ett oanmält besök vid gården, då hittades de två älgar som varit inlåsta, fem döda katter och en flådd hund.
Älgarna fick avlivas på plats. 

Till polisen har gårdsägaren uppgett att även en älgko varit i fångenskap tidigare. 
Polisen är klar med sin förundersökning. 
Det här rapporterar SVT Mittnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser