Djurägare fick kalv rovdjursriven

Kramfors (JJ) En djurägare utanför Kramfors har fått en kalv riven av ett rovdjur. Vilket rovdjur det handlar om är svårt att säga men det rör sig om ett större djur.

– Men jag är tveksam till att det skulle vara en varg för den varg som funnits i Kramforsområdet har vi inte haft kontakt med sedan mitten av februari. Då är det mer troligt att det handlar om en björn, säger Gunnar Ledström vid länsstyrelsen.
– Kalven hade bitits av på mitten så det måste vara ett väldigt kraftigt djur som rivit den.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser