Diskuterade effekter av vargbeslut

HARMÅNGER(JJ). Under det senaste fullmäktigemötet så diskuterades effekterna av vargbeslutet i Nordanstigs kommun. Frågan är vilka effekter som beslutet om att verka för en vargfri kommun egentligen fått.

Björn Lindblom, FP, frågar i en interpellation hur kommunalrådet ska kunna återställa kommunens varumärke efter beslutets negativa effekter. 

Men kommunalrådet Stig Eng, C, menar i sitt svar att det inte behövs några åtgärder.
– Det som står i yttrandet är inte negativt för varken företagen eller besöksnäringen, säger Stig Eng.
– Varumärket har blivit stärkt av den uppmärksamhet som kommunen har fått i media. Vid en konferens i Stockholm presenterade jag mig och sa jag kom från den vargfria kommunen. Och alla visste då varifrån jag kom. Beslutet har satt oss på kartan, säger Sven-Åke Eriksson, C.

Sven-Erik Sjölund, S, skrev den numera rikskända motionen som handlade om att kommunen, i sina kontakter med andra myndigheter, ska verka för en vargfri kommun.
– Jag är inte kapabel att bedöma varumärket Nordanstig varken före eller efter det här beslutet. Det är farligt om debatten i media ska styra vad vi fattar för beslut, säger Sven-Erik Sjölund, S.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

2 kommentarer

  • bra kommun
    Tänk om alla kommuner i Sverige kunde ta ett sådant förnuftigt beslut.
    All heder till de styrande i Nordanstigs Kommun, där har vi rakryggade politiker som har förståndet i behåll.

  • Jag är beredd att flytta
    Kan man inte få ha komunala politiker som bestämmer detta i hela landet hoppas det blir en ”lexmaria” då ska jag börja rösta på Centern i höst

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser