Direktörer jagar under andra villkor

Härjedalen(JJ) Direktörerna i SCA jagar under andra villkor när det bedrivs representationsjakt i Henvålen, i Härjedalen.

Trots att markägaren SCA stått bakom modellen – som säger att älgtjurar med fler än tio taggar inte ska fällas under jakten i september – så gäller inte det för direktörerna under representationsjakten i detta område

– I det här älgförvaltningsområdet har vi sagt att vi ska spara älgtjurar med mer än tio taggar under septemberjakten. Det har SCA också stått bakom, de till och med driver den frågan. Men tydligen ska det inte gälla på just det här området, säger Sven-Gunnar Sivertsson, ordförande i Jägareförbundet Mittnorrland, till Östersunds-Posten/op.se.

Han har inte fått någon bra förklaring till detta och ska fortsätta diskutera ärendet med SCA.
Joachim Söderberg, jaktansvarig på SCA, säger till ÖStersunds-Posten/op.se att han inte kan kommentera detta. Han säger dock till tidningen att det handlar om en rekommendation.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser