Detta gäller för jakt i brandhärjat område

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet går ut med ett pressmeddelande kring de regler som nu gäller för jakt intill det brandhärjade området i Västmanland.

Med anledning av branden är jakten begränsad för många. De jägare som 16 augusti ska jaga råbock eller kronhjort uppmanas av länsstyrelsen att dagligen gå in på webben för att följa utvecklingen.

Jägarna rekommenderas att gå in på www.krisinformation.se för att hela tiden kunna följa gällande karta över det avspärrade området.  Det är förbjudet att vistas i det avspärrade området som har brandhärjats.

Länsstyrelsen uppmanar alla jägare som jagar i närområdet utanför det avspärrade området att följa nedanstående rekommendationer:

• Jaga inte för nära det avspärrade området, med hänsyn till säkerheten för räddningsinsatsens personal, gällande skottriktning och kulfång.

• Jaga med tillräckligt långt avstånd från avspärrat område så att eftersök av ett eventuellt skadskjutet djur går att genomföra.

•Tänk på din hund när träning/jakt med löst springande hund är tillåten.

I mitten av september, inför älgjakten i oktober, kallar Jägareförbundet till ett möte där länsstyrelsen medverkar. Berörda älgjaktsområden kommer också att informeras.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser