Detta gäller för jakt i brandhärjat område

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet går ut med ett pressmeddelande kring de regler som nu gäller för jakt intill det brandhärjade området i Västmanland.

Med anledning av branden är jakten begränsad för många. De jägare som 16 augusti ska jaga råbock eller kronhjort uppmanas av länsstyrelsen att dagligen gå in på webben för att följa utvecklingen.

Jägarna rekommenderas att gå in på www.krisinformation.se för att hela tiden kunna följa gällande karta över det avspärrade området.  Det är förbjudet att vistas i det avspärrade området som har brandhärjats.

Länsstyrelsen uppmanar alla jägare som jagar i närområdet utanför det avspärrade området att följa nedanstående rekommendationer:

• Jaga inte för nära det avspärrade området, med hänsyn till säkerheten för räddningsinsatsens personal, gällande skottriktning och kulfång.

• Jaga med tillräckligt långt avstånd från avspärrat område så att eftersök av ett eventuellt skadskjutet djur går att genomföra.

•Tänk på din hund när träning/jakt med löst springande hund är tillåten.

I mitten av september, inför älgjakten i oktober, kallar Jägareförbundet till ett möte där länsstyrelsen medverkar. Berörda älgjaktsområden kommer också att informeras.

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser