Det nya älgjaktssystemet får kritik

SUNDSVALL(JJ). Det nya älgjaktssystemet ska anmälas till EU-kommissionen, det tycker Hubert Jatko från Sundsvall. Ha lade fram förslaget när Jägarnas Riksförbund hade årsstämma i Åre.

”Jag anser att vår förbundsledning har gått bakom ryggen på oss medlemmar och gjort upp med jägareförbundet gällande det nya älgjaktssystemet. Det nya älgjaktssystemet begränsar av äganderätten på enskild mark. Därför tycker jag att vårt förbund ska skicka en anmälan till EU-kommissionen”, står det i Jatkos skrivelse till Jägarnas riksförbund.

Förbundets ordförande Solveig tillbakavisar dock kritiken och menar att man kämpat för att behålla jakträtten, samt att förbundet framhållit att det är viktigt att få jaga älg på samtliga områden. Hon pekar också på att förbundet kämpat för att  B-områdena ska få behållas. 
Även om man inte lyckades få igenom kraven så framhåller hon att förbundet fick igenom jakt på älg utanför älgskötselområdena.

Förbundet beslutade att fortsätta arbeta för att värna om jakten på enskilda områden. 
Det är dock inte aktuellt att göra någon anmälan till EU-kommissionen som Jatko föreslog.
Det här rapporterar Dagbladet i Sundsvall.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser