Den påskjutna vargen klarar sig?

Mycket tyder på att den varg som påskjutits i Värmländska Sörby kommer att klara sig. Polisen kommer att ta in flera personer till förhör om vad de sett under annandagen då vargen påsköts.

Länsstyrelsens vargspårare, Per Larsson, avbröt i går eftersöket på den skadade vargen. Skadorna bedömdes inte som livshotande.
– Det ser ut som om vargen fått en muskelskada i höger framben och som det ser ut nu behöver vi inte avliva vargen, säger Larsson till Värmlands Folkblad.
Skytten som avlossade en helmantlad kula mot vargen är fortfarande okänd.
På annandagen jagades rådjur öster om Sörby. En av jägarna upptäckte vargarna och i tron att de var på väg att attackera hans hund avlossade han två hagelskott i luften. Det skrämde vargarna. Kort därefter small ytterligare ett skott några hundra meter bort.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser