Den hand som hittades är troligen en björnfot

DEJE(JJ). Tidigare hittades något som misstänktes kunde vara en människohand vid Pannkakans naturreservat utanför Deje. Men nu visar det sig att det troligen rör sig om en björnfot.

Det var några kamrater som hittade skelettdelen i naturreservatet i mitten på maj. De tyckte att det såg ut som en människohand. 

Polisen tyckte också att det fanns likheter med en människohand och därför fick experter vid Rättsmedicinalverket undersöka handen. 
– Man säger att det inte är en mänsklig hand. Men vad det är för ”hand” är svårare att säga. Antagligen kommer den från en björn, som har delar som liknar mänskliga händer, säger Jonas Persson, chef vid polisens kriminaltekniska enhet, till Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser