Den hand som hittades är troligen en björnfot

DEJE(JJ). Tidigare hittades något som misstänktes kunde vara en människohand vid Pannkakans naturreservat utanför Deje. Men nu visar det sig att det troligen rör sig om en björnfot.

Det var några kamrater som hittade skelettdelen i naturreservatet i mitten på maj. De tyckte att det såg ut som en människohand. 

Polisen tyckte också att det fanns likheter med en människohand och därför fick experter vid Rättsmedicinalverket undersöka handen. 
– Man säger att det inte är en mänsklig hand. Men vad det är för ”hand” är svårare att säga. Antagligen kommer den från en björn, som har delar som liknar mänskliga händer, säger Jonas Persson, chef vid polisens kriminaltekniska enhet, till Nya Wermlands-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser