Demonstration mot vargjakten

Leksand/Dala-Järna(JJ) Det genomfördes en tyst demonstration mot vargjakten i lördags. Åtta marschaller hade tänts vid sjön Ejen, som ligger mellan Dala-Järna och Leksand.

Dessutom hade man tänt fyra gravljus, som skulle symbolisera de fyra vargar som ska fällas i reviret.
Det var åtta personer på plats, de var noga med att framhålla att de inte tillhör någon speciell grupp. Naturintresset har de dock gemensamt och sedan finns de med i olika grupper på facebook.
– Vår ambition är inte att störa jakten, utan bara visa på vårt missnöje mot de politiska beslut som bland annat lett fram till dagens licensjakt på varg, säger Glenn Costello till Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser