Demonstranter riskerar åtal

Orsa (JJ) Jägarnas aktion när man spärrade av vägen för jordbruksminister Ann-Christin Nykvist kan hamna på åklagarens bord. Om det uttalades hot kan brottsrubriceringen bli olaga hot, säger länspolismästare Mats Johansson.

Medlemmar i Folkaktionen ny rovdjurspolitik blockerade vägen genom att ställa bilar och fälla ned en vägbom. För att undvika jägarnas demonstration tog jordbruksministern en annan väg från djurparken i Orsa.
Polisen säger att resande av hinder och ofredande är andra brottsrubriceringar som kan bli aktuella.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser