Delta i Digiscopingtävling

Kungsbacka (JJ) Swarovski Optik lanserar nu sin tionde upplaga av tävlingen ”Digiscoper of the Year”.

Ta naturbilder genom kikaren och vinn och fina priser.

Digiscoping – konsten att ta bilder och göra videofilmer genom ett tubkikare eller kikare – har i många år fångat fantasin hos en ständigt växande skara användare.

Högkvalitativa tubkikare, kikare och specialadaptrar har förvandlat digiscoping till ett fascinerande alternativ till naturfotografering. 2015 äger Swarovski optiks populära tävling ”Digiscoper of the Year” rum för tionde gången.

För att fira jubileumsåret kommer det att finnas en särskild kategori, ”Kul med djur”, för roliga djurbilder, utöver de fyra redan existerande kategorierna.

Förstapris i tävlingen är en komplett digiscopingutrustning. Tävlingen börjar den 1 juni 2015 och sista datumet för deltagande är 30 september 2015.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser