Debatt: Valet 2010

Vad står alliansen respektive de röd-gröna för när det gäller jaktfrågor? I dagens debattinlägg varnar Hans Engdahl, Vetlanda, för vad som kan hända om de röd-gröna vinner valet.

Alliansen har uppfyllt de löften som de lämnade före förra valet och vi kan förvänta oss få fortsätta som tidigare.Ohly och Wetterstrand föreslår att varg- och lodjursjakten skallförbjudas. Ohly föreslår också att vi skall ha 5 000 vargar i landet.

Wetterstrand lär vara inne på något liknande. Sahlins uppfattning är oklar, men vad hon än anser är det ointressant, eftersom det ärOhlys och Wetterstrands uppfattning som kommer att genomföras.Det är inte svårt att inse vad detta kommer att innebära för jakten med 5 000 vargar i landet. All jakt kommer på sikt att upphöra.

Eftersom även lodjursstammen skall utökas så kommer det att påskyndadet hela.

Både Ohly och Wetterstrand har klart deklarerat att de är mot jakten  och då kan man utgå ifrån att det blir försämringar inom hela jakten.Bly skall förbjudas i både studsar- och hagelammunition. Det kommer att innebära att 6,5-studsare inte klarar gränsen för klass 1. Ca 150 000studsare blir i samma ögonblick i stort sett värdelösa.  Även massorav hagelgevär klarar inte samma stålhagel utan måste bytas ut. Risken är attmånga inte har råd att byta ut sina vapen utan blir kanske tvungna att sluta med jakten.

Antingen röstar du rätt på valdagen och får fortsätta men jakten ellerså röstar du på de röd-gröna och jakten är snart ett minne blott.

”Hoppet om fortsatt jakt lever”

Hans Engdahl
Vetlanda

AKTUELLT

Annonser