Debatt: Valet 2010

Vad står alliansen respektive de röd-gröna för när det gäller jaktfrågor? I dagens debattinlägg varnar Hans Engdahl, Vetlanda, för vad som kan hända om de röd-gröna vinner valet.

Alliansen har uppfyllt de löften som de lämnade före förra valet och vi kan förvänta oss få fortsätta som tidigare.Ohly och Wetterstrand föreslår att varg- och lodjursjakten skallförbjudas. Ohly föreslår också att vi skall ha 5 000 vargar i landet.

Wetterstrand lär vara inne på något liknande. Sahlins uppfattning är oklar, men vad hon än anser är det ointressant, eftersom det ärOhlys och Wetterstrands uppfattning som kommer att genomföras.Det är inte svårt att inse vad detta kommer att innebära för jakten med 5 000 vargar i landet. All jakt kommer på sikt att upphöra.

Eftersom även lodjursstammen skall utökas så kommer det att påskyndadet hela.

Både Ohly och Wetterstrand har klart deklarerat att de är mot jakten  och då kan man utgå ifrån att det blir försämringar inom hela jakten.Bly skall förbjudas i både studsar- och hagelammunition. Det kommer att innebära att 6,5-studsare inte klarar gränsen för klass 1. Ca 150 000studsare blir i samma ögonblick i stort sett värdelösa.  Även massorav hagelgevär klarar inte samma stålhagel utan måste bytas ut. Risken är attmånga inte har råd att byta ut sina vapen utan blir kanske tvungna att sluta med jakten.

Antingen röstar du rätt på valdagen och får fortsätta men jakten ellerså röstar du på de röd-gröna och jakten är snart ett minne blott.

”Hoppet om fortsatt jakt lever”

Hans Engdahl
Vetlanda

1 kommentar

  • Håller med Hans
    Det finns väl ingen som gillar jakt i detta avlånga land som röstar på de röd/gröna. I så fall är inte bara jakten ett minne blott, det blir ju dessutom hopplöst att köra bil och klara av elräkningarna.
    Jag tror landet kommer helt att stanna om de röd/gröna vinner valet, en katastrof är i alla fall nära.
    Vi vet vad vi har nu och kommer också veta vad vi får med en ny regering.

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser