Debatt om skogsskador i Västernorrland

SUNDSVALL(JJ). Göte Grubb, länsansvarig jaktvårskonsulent, har reagerat på de skogsägare i Stöde som riktat kritik mot Jägareförbundet för att vilja ha en för stor älgstam. - Kritiken är obefogad. Det finns inget självändamål för oss att ha en för stor älgstam, säger Göte Grubb, länsansvarig jaktvårdskonsulent, till Sundsvalls Tidning.

Grubb håller dock med om att det kan vara för många älgar på en del områden, samtidigt pekar han på att markägarna sitter med i de lokala samråden och där har möjlighet att säga vad de tycker.
Under senare år har dock deltagarna i samråden varit överens om tilldelningens storlek.

Göran Tjernberg, skogsförvaltare vid SCA, säger till Sundsvalls Tidning att det är bra att markägarna nu sätter ner foten, samtidigt säger han att det är ett komplext problem.
Karin Nolén, bland annat ansvarig för vitlfrågor i LRF:s regionsstyrelsen, hoppas att det nya älgförvaltningssystemet kommer att innebära en förbättring. Och hon tror att markägarna kommer att få mer inflytade i det nya systemet. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser