Debatt om skogsskador i Västernorrland

SUNDSVALL(JJ). Göte Grubb, länsansvarig jaktvårskonsulent, har reagerat på de skogsägare i Stöde som riktat kritik mot Jägareförbundet för att vilja ha en för stor älgstam. - Kritiken är obefogad. Det finns inget självändamål för oss att ha en för stor älgstam, säger Göte Grubb, länsansvarig jaktvårdskonsulent, till Sundsvalls Tidning.

Grubb håller dock med om att det kan vara för många älgar på en del områden, samtidigt pekar han på att markägarna sitter med i de lokala samråden och där har möjlighet att säga vad de tycker.
Under senare år har dock deltagarna i samråden varit överens om tilldelningens storlek.

Göran Tjernberg, skogsförvaltare vid SCA, säger till Sundsvalls Tidning att det är bra att markägarna nu sätter ner foten, samtidigt säger han att det är ett komplext problem.
Karin Nolén, bland annat ansvarig för vitlfrågor i LRF:s regionsstyrelsen, hoppas att det nya älgförvaltningssystemet kommer att innebära en förbättring. Och hon tror att markägarna kommer att få mer inflytade i det nya systemet. 

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser