De vill stoppa vinterjakten på älg

Sollefteå(JJ) Stopp för älgjakten efter den sista oktober - det vill Djurskyddet Ådalen ha. Föreningen anser att det är djurplågeri att bedriva älgjakt efter detta datum.

Den nationella förbunddsstämman antog motionen från Djurskyddet Ådalen.
– I dag jagar man älg från september till oktober med uppehåll för brunsten. Men sedan fortsätter den, säger Eva-Britt Gerhardsson från Djurskyddet Ådalen, till tidningen Ångermanland.

Enligt Djurskyddet bör dräktiga djur inte få fällas, eftersom man menar att de stressas av jakten i snön.

Göte Grubb, vid Jägareförbundet Norr, menar att lagstiftningen i dag är bra på området och att det inte finns några problem med dagens jakt.
Han framhåller dock att jakten inte bör bedrivas om det är djup snö eller skarsnö.
Det här rapporterar tidningen Ångermanland.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser