De gör en bok om jakttorn

Skaraborg(JJ) Daniel Cervera och Mattias Ingeman ska göra en bok om jakttorn. Nu samlar de in fakta till boken.

Ett samtal om jakttorn blev upprinelsen till bokprojektet, ingen kände till hur många jakttorn det finns i landet.
– Det blev dels en kul grej att ta reda på hur många det finns. Sedan utvecklades det åt att bejaka våra konstnärliga sidor. Det är kul att göra en bok med många fina bilder, säger Daniel Cervera till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Berättelser kring jakttornen och bilder samlas in av de båda jaktkamraterna. Den 28 juli har de också gjort till jakttornets dag.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Skaraborg.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser