Davids dröm gick i uppfyllelse

Färila (JJ) Tidigt i morse lyckades David Nilsson, Sunne och kompisen Anders Carlström, Färila fälla en 230 kg stor björnhane för sina gråhundar.

Drömmen gick i uppfyllelse. David Nilsson sköt i morse en björn i Gävleborg.

– Äntligen! Helt klart har en dröm gått i uppfyllelse. Våra gråhundar Björnjägarens Odin och Eros har skällt björn de senaste åren, men vi har inte fått någon utdelning. Antingen har det varit husse som strulat eller så har för stora vattendrag satt stopp för jakten, berättar en jublande glad David Nilsson.

David är på björnjakt i Färila-skogarna tillsammans med kompisen Anders Carlström. De jagar med gråhundarna Odin och Eros som fungerar mycket bra på björn.

– I går kväll fick vi tips om att man sett en björn i en havreåker så tidigt i morse åkte vi dit och fick syn på björnen i en kornåker precis när vi kom fram. Hade vi varit 5-10 min senare hade vi inte upptäckt björnen.

– Här i Gävleborg får man bara en chans och redan nu vid 08-tiden var det skjutet 11 björnar i länet, förklarar David.

David och Anders släppte båda gråhundarna 04.20 och redan efter 200 meter kom upptaget med fast stånd.

– Vi avvaktade i 40 minuter eftersom det inte var riktigt ljust innan vi började gå på. Men en passkytt satt lite dumt i vinden så björnen började röra på sig i sakta mak. Vi försökte ta oss runt björnen och passa på en väg som vi trodde den skulle passera, men istället vek den av och förflyttade sig i en åkerkant.

– Både jag och Anders var inne på ståndet. Men Odin stod mitt framför björnen och skällde och Eros på sidan så det gick inte att skjuta. Men jag kan kalla in Odin via en signal i pejlen och med ett tryck så kom han direkt och då kunde jag skjuta. Björnen kastade och Anders sköt också ett skott. Så vi är två skyttar på björnen, något vi planerat om vi fick chansen, säger David.

Björnen är en stor hane på 230 kg.

– Den här björnen är nog ganska gammal, den har varit med om en del bataljer. En hörntand saknas, en är sprucken och två tänder saknas.

David har fått den bästa tänkbara starten på säsongen. Och han har mycket roligt att se fram emot. I september ska han gå kval till Älghund-SM i Bergslagens Älghundklubb där Odin är bästa gråhund i år och mycket talar också för att han kommer att få starta i Gråhunds-SM.

Har Du också varit med om något spännande i björnskogen? Skicka ett mms med bild på björnen och nöjda jägare så ringer vi upp för att få ta del av jakten.

Skicka till: 070-395 00 94, Holger Nilsson eller 070-744 18 21, Mikael Moilanen.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser