David Sundqvist fällde sin första björn

David Sundqvist, Sunne, fällde idag sin första björn, här tillsammans med jaktkompisen Anders Hultstrand, Säffle, och jämthundstiken Åsbråtens Beda och plotten Rodriguez Ursus Sally. Gäddede (JJ) Björnjakten har varit framgångsrik i Murunäsets jaktlag utanför Gäddede i Jämtland. Nu har man fällt tre björnar och idag var det värmlänningen David Sundqvist tur att få fälla en björn.

– Det gick väldigt fort. Jag och Anders gick på frisök med våra unghundar som ännu inte fyllt tre år. Plötsligt kommer ett upptag från Beda och då släppte vi även på Sally. Det blev ståndskall och sedan gångstånd som gick emot den väg där två passkyttar satt, berättar David.

– Men så vände björnen och kom emot oss och björnen klev ut på en väg vi stod på, jag sköt ett skott men det tog lite långt bak, björnen fortsatte 100 meter men vända och kom tillbaka i nästan samma spår och då kunde jag skjuta ett skott till och björnen föll.

– Jag är väldigt glad. Jag och Anders lägger mycket tid och pengar på detta och speciellt roligt var det att vi fick skjuta för våra unghundar. Nu kan vi åka hem med var sin björn och börja  jobba igen, berättar David Sundqvist belåtet.

Björnen som David sköt i dag var en hane på 203 kg. För ett par dagar sedan fällde även Anders en björn i området, en stor hona på 188 kg.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser