David Sundqvist fällde sin första björn

David Sundqvist, Sunne, fällde idag sin första björn, här tillsammans med jaktkompisen Anders Hultstrand, Säffle, och jämthundstiken Åsbråtens Beda och plotten Rodriguez Ursus Sally. Gäddede (JJ) Björnjakten har varit framgångsrik i Murunäsets jaktlag utanför Gäddede i Jämtland. Nu har man fällt tre björnar och idag var det värmlänningen David Sundqvist tur att få fälla en björn.

– Det gick väldigt fort. Jag och Anders gick på frisök med våra unghundar som ännu inte fyllt tre år. Plötsligt kommer ett upptag från Beda och då släppte vi även på Sally. Det blev ståndskall och sedan gångstånd som gick emot den väg där två passkyttar satt, berättar David.

– Men så vände björnen och kom emot oss och björnen klev ut på en väg vi stod på, jag sköt ett skott men det tog lite långt bak, björnen fortsatte 100 meter men vända och kom tillbaka i nästan samma spår och då kunde jag skjuta ett skott till och björnen föll.

– Jag är väldigt glad. Jag och Anders lägger mycket tid och pengar på detta och speciellt roligt var det att vi fick skjuta för våra unghundar. Nu kan vi åka hem med var sin björn och börja  jobba igen, berättar David Sundqvist belåtet.

Björnen som David sköt i dag var en hane på 203 kg. För ett par dagar sedan fällde även Anders en björn i området, en stor hona på 188 kg.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser