Dansk sköt björn i Dalarna

Brian jörgensen, dansk gästjägare, sköt på onsdagsmorgonen en björnhona när han jagade med Gammelbolaget på Åsberget, utanför Dalfors.

Björnen sköts med ett välriktat skott på 150 meter. Brians första björn, men han har varit i Sverige tre gånger tidigare och sett björn varje gång.
Enligt jaktledarenTomas Brandt är det mycket björn på skogen, men trots det väljer laget förmodligen att inte jaga björn något mer i år.
– Det var så krångligt att få iväg köttet, det är bara jobb och ingen mening med det, säger Brandt som tycker att administrationen och pappersexercisen kring björnjakten är alldeles för stor.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser