Dansk sköt björn i Dalarna

Brian jörgensen, dansk gästjägare, sköt på onsdagsmorgonen en björnhona när han jagade med Gammelbolaget på Åsberget, utanför Dalfors.

Björnen sköts med ett välriktat skott på 150 meter. Brians första björn, men han har varit i Sverige tre gånger tidigare och sett björn varje gång.
Enligt jaktledarenTomas Brandt är det mycket björn på skogen, men trots det väljer laget förmodligen att inte jaga björn något mer i år.
– Det var så krångligt att få iväg köttet, det är bara jobb och ingen mening med det, säger Brandt som tycker att administrationen och pappersexercisen kring björnjakten är alldeles för stor.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser