Daniel och Victoria blev föräldrar – fick tvillingar

OCKELBO(JJ). Älgarna Daniel och Victoria har fått tvillingar. – Victoria var jätteduktig och förlossningen gick som på räls. De är två stolta föräldrar och jag är en stolt farfar, berättar Lars Arkesjö, ägare av Älgparken i Mo, till Arbetarbladet.

Älgparet har varit ihop i tre år och det var under lördagen som de fick två kalvar.
Men kalvarna har inte fått några namn ännu. 
– Ja de kan ju inte gå namnlösa till den dag då ”riktiga” Daniel och Victoria får barn, säger Lars Arkesjö.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser