Dålig pejl på vargar

Jägarna i Hälsingland och Dalarna är irriterade på länsstyrelserna som inte kan hålla reda på var vargarna finns. Idag fungerar ingen av vargsändarna.

2005 försågs sex vargar med sändare. Den senaste tiden har det bara varit sändaren på en varg i Amungereviret som fungerat. Nu har även den slutat sända signaler.
Meningen var att sändarna på vargarna skulle sända två positioner per dag för att jägarna skulle kunna vara säkra på att släppa sina jakthundar.
Länsstyrelsen försvarar sig med att GSM-täckningen är dålig i de aktuella områdena, något som de inte kan  påverka.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser