Dålig pejl på vargar

Jägarna i Hälsingland och Dalarna är irriterade på länsstyrelserna som inte kan hålla reda på var vargarna finns. Idag fungerar ingen av vargsändarna.

2005 försågs sex vargar med sändare. Den senaste tiden har det bara varit sändaren på en varg i Amungereviret som fungerat. Nu har även den slutat sända signaler.
Meningen var att sändarna på vargarna skulle sända två positioner per dag för att jägarna skulle kunna vara säkra på att släppa sina jakthundar.
Länsstyrelsen försvarar sig med att GSM-täckningen är dålig i de aktuella områdena, något som de inte kan  påverka.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser