Dalarnas vargjaktsbeslut överklagas

Dalarna (JJ) Inte helt otippat överklagar miljöorganisationer länsstyrelsen i Dalarnas beslut om licensjakt på varg.

Licensjakten på varg var ursprungligen tänk att bedrivas även i Dalarnas län, men länsstyrelsens första beslut om jakt överklagades till Naturvårdsverket som stoppade jakten.

När det stod klart att Kammarrätten upphävde den ihibition som Förvaltningsrätten beslutat om gjorde Länsstyrelsen i Dalarna ett nytag och skrev ett nytt licensjaktsbeslut, den här gången baserat på de beslut länsstyrelserna i Örebro och Värmland tidigare fattat.

Jakten är planerad att starta den 24 januari, men nu har flera miljöorganisationer överklagat det nya beslutet. En central figur i dessa överklaganden är Naturskyddsföreningens jurist Oscar Alarik.

– Vargen är en hotad och känslig stam. Det är en så pass stor jakt det handlar om så därför är det vår uppgift som miljöorganisation att försöka ge domstolarna och myndigheterna en chans att pröva den här saken, säger Oscar Alarik till P4 Dalarna.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser