Dalajägarna hoppas på 35 björnar

Nu hoppas jägarna i Dalarna att länsviltnämndens förlag på 35 björnar i avskjutning ska bifallas. I fjol gick länsstyrelsen emot sin egen nämnd, vilket resulterade i 25 björnar.

Orsa(JJ) Vid länsviltsnämdens möte i Dalarna den 31/5 kom man fram till att 35 björnar skall begäras i tilldelning inför året skyddsjakt på björn i Dalarna.Nämnden var dock inte enig i sitt beslut utan skogstyrelsen och SNF ansåg att tilldelningen skulle ligga kvar på förra årets tilldelning. Även jakttiden föreslogs att den skulle utökas med två veckor d.v.s hela oktober ut.- Vi i de bägge jägarförbunden var eniga i vårt yrkande, säger Gunnar Håkansson Jägarnas riksförbunds representant i nämnden. Men nu hoppas vi att länsstyrelsen inte gör som förra året när den gick tvärt emot oss i länsviltnämden och begärde 26 st björnar av naturvårdsverket och vi 35 st. Ska enskilda tjänstemän på länsstyrelsen gå emot länsviltnämden rekommendationer då är det ingen idéer att vi fortsätter med vårt arbete i länsviltnämden, fortsätter Gunnar Håkansson.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser