Dalajägare vill skjuta fler björnar

Dalarnas Jägareförbund har ansökt om att få skjuta ytterligare åtta björnar i höst.

– Vi anser fortfarande att vår första bedömning om en avskjutning på 35 björnar är ett lämplligt antal i förhållande till den björnstam vi har i Dalarna, säger Bosse Karlsson, suppleant i Dalarnas jägareförbund till Mora Tidning.Länsstyrelsen utsattes i somras för hård kritik när de ansåg att 26 björnar i tilldelning räckte. Nu är både tilldelning och en björn för mycket skjuten, totalt 27 björnar i Dalarna.Med motivering att Dalarna är bland de björntätaste områdena i landet, anser jägareförbundet i länet att ytterligare åtta björnar är rimligt. Om en vecka startar älgjakten och då brukar många björnar normalt bli skjutna.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser