Dalajägare vill skjuta fler björnar

Dalarnas Jägareförbund har ansökt om att få skjuta ytterligare åtta björnar i höst.

– Vi anser fortfarande att vår första bedömning om en avskjutning på 35 björnar är ett lämplligt antal i förhållande till den björnstam vi har i Dalarna, säger Bosse Karlsson, suppleant i Dalarnas jägareförbund till Mora Tidning.Länsstyrelsen utsattes i somras för hård kritik när de ansåg att 26 björnar i tilldelning räckte. Nu är både tilldelning och en björn för mycket skjuten, totalt 27 björnar i Dalarna.Med motivering att Dalarna är bland de björntätaste områdena i landet, anser jägareförbundet i länet att ytterligare åtta björnar är rimligt. Om en vecka startar älgjakten och då brukar många björnar normalt bli skjutna.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser