Dalajägare underkänner varginventering

Enligt länsstyrelsen i Dalarna finns det 26 stationära vargar inom Älvdalen, Mora, Orsa och Rättvik. Men jägarnas inventeringar visar på minst 47!

När både länsstyrelsen och jägare från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik gjort var sina varginventeringar  i Älvdalen, Mora, Orsa och Rättvik visar resultaten på helt olika resultat.Enligt länsstyrelsen finns det 26 stationära vargar i området – Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik hävdar att det finns minst 47 vargar.Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks egen varginventering har genomförts den här vintern och fortgår så länge snön ligger kvar.- Länsstyrelsen har med intresse tagit del av uppgifterna och även bett att få information om metoder och inventeringsresultat, säger Marit Ragnarsson på länsstyrelsens miljövårdsenhet i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser