Dalajägare underkänner varginventering

Enligt länsstyrelsen i Dalarna finns det 26 stationära vargar inom Älvdalen, Mora, Orsa och Rättvik. Men jägarnas inventeringar visar på minst 47!

När både länsstyrelsen och jägare från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik gjort var sina varginventeringar  i Älvdalen, Mora, Orsa och Rättvik visar resultaten på helt olika resultat.Enligt länsstyrelsen finns det 26 stationära vargar i området – Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik hävdar att det finns minst 47 vargar.Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks egen varginventering har genomförts den här vintern och fortgår så länge snön ligger kvar.- Länsstyrelsen har med intresse tagit del av uppgifterna och även bett att få information om metoder och inventeringsresultat, säger Marit Ragnarsson på länsstyrelsens miljövårdsenhet i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser