Dalajägare ställer krav på länsstyrelsen

Orsa (JJ) Tre krav på länsstyrelsen blev resultatet efter att Folkakitonen Ny Rovdjurspolitik hållit stormöte i Skeer. - Mötet kom fram till att vi ska uppvakta landshövdingen med tre krav. Länsstyrelsen får sedan två månader på sig att åtgärda vad vi kräver. Händer inget får vi ta till hårdare åtgärder, säger Hans Ruste, till Dalarnas tidningar.

Jägarna kräver att :
1) en organisatorisk förändring sker där Stig-Åke Svensson inte ska handlägga rovdjursfrågor.  

2) att viltförvaltningsdelegationen ska ha till uppgift att besluta om hur viltförvaltningen inom länet ska genomföras.  

3) att varg- och björnstammarna under 2011 ska reduceras så att målet enligt den Regionala förvaltningsplanen kan vara intaget 2012 – 2013.  

– Uppgivenheten var stor bland de närvarande och man diskuterar mer ”vad gör och hur gör vi” för att gå vidare. Resultatet blev beslutet om den kommande uppvaktningen hos landshövdingen. Om inte länsstyrelsen vidtar några åtgärder kommer vi att agera hårdare. Vill myndigheterna tala maktspråk, kan vi svara med samma medel. Det innebär bland annat att allt samarbete med myndigheterna avslutas från vårt håll, säger Hans Ruste.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser