Dalajägare ställer krav på länsstyrelsen

Orsa (JJ) Tre krav på länsstyrelsen blev resultatet efter att Folkakitonen Ny Rovdjurspolitik hållit stormöte i Skeer. - Mötet kom fram till att vi ska uppvakta landshövdingen med tre krav. Länsstyrelsen får sedan två månader på sig att åtgärda vad vi kräver. Händer inget får vi ta till hårdare åtgärder, säger Hans Ruste, till Dalarnas tidningar.

Jägarna kräver att :
1) en organisatorisk förändring sker där Stig-Åke Svensson inte ska handlägga rovdjursfrågor.  

2) att viltförvaltningsdelegationen ska ha till uppgift att besluta om hur viltförvaltningen inom länet ska genomföras.  

3) att varg- och björnstammarna under 2011 ska reduceras så att målet enligt den Regionala förvaltningsplanen kan vara intaget 2012 – 2013.  

– Uppgivenheten var stor bland de närvarande och man diskuterar mer ”vad gör och hur gör vi” för att gå vidare. Resultatet blev beslutet om den kommande uppvaktningen hos landshövdingen. Om inte länsstyrelsen vidtar några åtgärder kommer vi att agera hårdare. Vill myndigheterna tala maktspråk, kan vi svara med samma medel. Det innebär bland annat att allt samarbete med myndigheterna avslutas från vårt håll, säger Hans Ruste.

1 kommentar

  • Vad är problemet
    är det eftersöken som ska läggas ner igen nu, då kan jag ju börja fskatta på eftersök och göra en hacka.

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser