Dalajägare mordhotad

Borlänge (JJ) Björnjägaren och kennelägaren Jimmie Mårtensson från Borlänge, som förra året räddade sin laika från att bli uppäten av varg har blivit mordhotad anonymt av vargvärnare.
Jägaren Jimmie Mårtensson tycker att dödshot ska tas på största allvar. Foto: Per Jonson

Jägaren Jimmie Mårtensson tycker att dödshot ska tas på största allvar. Foto: Per Jonson

Det var i förrgår kväll som telefonen ringde hemma hos Jimmie. När han svarade fick han ett SMS-meddelande uppläst för sig där en anonym avsändare hälsade att varghatare ska dö.

– Jag uppfattade det som om någon önskade livet av mig och ringde och polisanmälde hotet direkt, säger Jimmie.

I går morse när Jimmie kontaktar Polisen får han reda på att de redan lagt ner ärendet eftersom straffsatsen för ett sådant hot inte är tillräckligt hög.

– Jag blev lite paff när jag förstod att det är möjligt för folk att komma undan med hot, säger Jimmie.

Senare samma dag hör Jimmie av sig till det företag som tillhandahar tjänsten med att läsa upp SMS och får reda på att endast Polisen har befogenheter att plocka ut uppgifter från dem.

Jimmie kontaktar Polisen igen och får nu tag på en person som är villig att fortsätta förundersökningen.

– För mig är det viktigt att driva detta vidare. Man ska inte kunna hota folk hur som helst utan att det får konsekvenser, säger Jimmie.

I samband med konfrontationer under årets licensjakt på varg har frågan om hot och sabotage mot jägare återigen aktualiserats. Svenska Jägareförbundet rekommenderar att den här typen av aktiviteter bör polisanmälas.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser