Dalacentern får stöd på riksnivå i vargfrågan

DALARNA(JJ). Dalacentern får stöd på riksnivå för sitt krav på ett maxtak på 210 vargar i landet. - Jag har stor förståelse för den frustration som folk känt och känner här, säger Åke Sandström, Centerpartiets talesman i jaktfrågor, till Dala-Demokraten.

Dalacentern vill alltså att etappmålet på 210 vargar i Sverige ska omvandlas till ett maxtak.
När det gäller Dalarna vill partiet ha omkring 20-30 vargar i länet.
Dessutom vill man ha en permanent vargjakt framöver. Man klargör också att jakten har ett mycket större värde än vad rovdjursturismen har.

Åke Sandström och riksdagskollegan Kenneth Johansson utlovar att de ska driva vargfrågan på nationell nivå. 
– Det är bara att konstatera att det finns mycket eld i frågan, men man borde ta hänsyn till vad som sägs i ett av de tätaste varg- och björnlänen, säger Åke Sandström. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

Fotnot: Se även notis den 14/8.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser