Dagsböter för olaglig lojakt

En jaktledare i västra jämtland dömdes i går av tingsrätten i Östersund för att ha tagit med två norska jägare på lodjursjakt.

Det handlade om skyddsjakt på lo och då får bara personer som är folkbokförda i länet delta.
Jaktledaren hade sökt dispens för att ha med två norska medborgare som jaktgäster, men fått avslag.
Trots det deltog de två norrmännen med lodjurshundar i jakten som tilldrog sig i Västjämtland för snart fyra år sedan.
Mannen döms för jaktbrott till 6 000 kronor i dagsböter.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser