Dags för SM för små drivande hundar!

Nu är det återigen dags för SM för små drivande hundar. Tävlingsdag är nu på måndag den 28 november, med lottning söndag kväll.

De tre bästa hundarna från respektive basset-, beagle-, drever- och taxklubben kommer att göra upp om det prestigefyllda SM-tecknet som avgörs på och omkring Halle- och Hunneberg i Västra Götaland.
Jaktjournalen kommer att direktsända på Internet från mästerskapet. www.jaktjournalen.se
På söndag kväll kommer hundarna att presenteras efter lottning av domare och provmarker. Direktsändningen kan följas hela måndagen av alla prenumeranter på Jaktjournalen. Använd koden som följer med decembernumret som du hittar bak på tidningen, intill din postadress.
Självklart kommer Du också att kunna läsa allt om mästerskapet i Jaktjournalens nästa nummer.
Provledare är Bo Wallin, fullmäktige Lars West.
Följande hundar deltar i 2005 års SM för små drivande hundar:
Bassetlaget:
Basset petit SUCN NUCH INTUCH SJCH Vilauddens Loke, ägare Carina Veen Huis, Märsta.
Basset petit SJCH Rotvältans Ricco, Kjell Jeppsson, Örkelljunga.
Basset artesien SJCH SUCH S(V)CH Star Ban Zingo, Ture Davidsson, Kungsbacka.
Lagledare: Per-Erik Pettersson, Tobo.

Beaglelaget:
SJCH HOPPE-TJÄRNS TANJA, ägare Stefan Ohlsson, Lur.
J MOHILLS HI-FI, Monica Hilton, Stockholm.
J UTVÄNGS QULA, Björn Åkesson, Tidaholm.
Lagledare: Erik Klockar, Bålsta.

Dreverlaget:
UCH Ackers Kookaburra, ägare Stephan Ackerstierna, Örsundsbro.
UCH o JCH Kladas Jambo, Robin Ragnarsson, Hörnefors.
Trolltivedens Sabina, Per Sjöholm, Askersund.
Lagledare: Walde Dahlstrand, Vänersborg.

Taxlaget:
NordJ(d)Ch, SVCH, SU(vd)Ch Snöbäckens Arro, SN, ägare Lennart Pettersson, Vålberg.
NJ(d)Ch, SJ(d)Ch Vilgs Gusten, SN, Benny Runesson , Skällinge.
Rapplehals Ice, SN, Roger Olsson, Markaryd.
Lagledare: Carina Olsson, Slottsbron.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser