Cyklist till sjukhus efter älgkrock

Nyköping (JJ) I närmare 40 kilometer i timmen kom Anders Salén, Nyköping cyklandes på sin racercykel när plötsligt en älgko och en kalv klev upp från diket. Kollisionen var oundviklig.

Anders Salén hann inte reagera innan han flög huvudstupa över älgkalven och landade på den hårda asfalten flera meter längre fram.

Olyckan inträffade på vägen mellan Nyköping och Studsvik. Anders Salén jobbar där och cyklade resan dit tidigt på morgonen. Älgarna dök upp på vägen i en nedförsbacke och syntes dåligt i gryningsljuset.

Som tur var skadades Anders Salén endast lindrigt och ett jaktlag som befann sig i närheten kunde hjälpa honom ringa efter ambulans.

Nu har Anders Salén vilat upp sig och den kraftiga lårkakan har börjat försvinna. Att sluta cykla är inte aktuellt.

– Men nu har jag köpt en hjälmlampa som lyser lika starkt som bilstrålkastarna och då är det lättare att hålla koll på vad som sker vid sidan av vägen, säger han till Sörmlands nyheter.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser