Cyklist till sjukhus efter älgkrock

Nyköping (JJ) I närmare 40 kilometer i timmen kom Anders Salén, Nyköping cyklandes på sin racercykel när plötsligt en älgko och en kalv klev upp från diket. Kollisionen var oundviklig.

Anders Salén hann inte reagera innan han flög huvudstupa över älgkalven och landade på den hårda asfalten flera meter längre fram.

Olyckan inträffade på vägen mellan Nyköping och Studsvik. Anders Salén jobbar där och cyklade resan dit tidigt på morgonen. Älgarna dök upp på vägen i en nedförsbacke och syntes dåligt i gryningsljuset.

Som tur var skadades Anders Salén endast lindrigt och ett jaktlag som befann sig i närheten kunde hjälpa honom ringa efter ambulans.

Nu har Anders Salén vilat upp sig och den kraftiga lårkakan har börjat försvinna. Att sluta cykla är inte aktuellt.

– Men nu har jag köpt en hjälmlampa som lyser lika starkt som bilstrålkastarna och då är det lättare att hålla koll på vad som sker vid sidan av vägen, säger han till Sörmlands nyheter.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser