Classic Vapen blir ny distributör av Sellier & Bellot

Bollebygd (JJ) Classic Vapen blev i dagarna svensk distributör för ammunitionsproducenten Sellier & Bellot från Tjeckien. Företaget S&B grundades 1825 och har fram till idag producerat högklassig ammunition för jakt & skjutvapen.

 
S&B är inte bara det äldsta Tjeckiska företaget, utan ett av världens äldsta företag som fortfarande är i drift i sin originalform.
 

Deras breda produktsortiment sträcker sig från pistolammunition, kulammunition till hagelammunition,
och även ammunition för tävlingsskytte samt till militära ändamål.
 
En av de stora nyheterna från S&B är deras blyfria eXergy ammunition som utvecklat och testats och
idag är precis lika effektiv mot storvilt som motsvarande ammunition med blyspets.
 
 – Vi ska skapa de bästa förutsättningarna för alla jägare och skyttar, genom att bredda vårt ammunitionssortiment ytterligare.Här ska vi erbjuda produkter som är anpassade för all form av jakt & skytte. Vi kommer höja vår kvalitet och vår servicegrad bl.a. genom ett nytt effektivare beställningssystem för våra återförsäljare säger Andreas Fredriksson, vid Classic Vapen.

S&B är stolta över sin blyfria kula eXergy som är utvecklad för storvilt. Och påstås vara lika effektiv som motsvarande ammunition med blyspets.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser