Classic Vapen blir ny distributör av Sellier & Bellot

Bollebygd (JJ) Classic Vapen blev i dagarna svensk distributör för ammunitionsproducenten Sellier & Bellot från Tjeckien. Företaget S&B grundades 1825 och har fram till idag producerat högklassig ammunition för jakt & skjutvapen.

 
S&B är inte bara det äldsta Tjeckiska företaget, utan ett av världens äldsta företag som fortfarande är i drift i sin originalform.
 

Deras breda produktsortiment sträcker sig från pistolammunition, kulammunition till hagelammunition,
och även ammunition för tävlingsskytte samt till militära ändamål.
 
En av de stora nyheterna från S&B är deras blyfria eXergy ammunition som utvecklat och testats och
idag är precis lika effektiv mot storvilt som motsvarande ammunition med blyspets.
 
 – Vi ska skapa de bästa förutsättningarna för alla jägare och skyttar, genom att bredda vårt ammunitionssortiment ytterligare.Här ska vi erbjuda produkter som är anpassade för all form av jakt & skytte. Vi kommer höja vår kvalitet och vår servicegrad bl.a. genom ett nytt effektivare beställningssystem för våra återförsäljare säger Andreas Fredriksson, vid Classic Vapen.

S&B är stolta över sin blyfria kula eXergy som är utvecklad för storvilt. Och påstås vara lika effektiv som motsvarande ammunition med blyspets.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser