Cirka 500 vildsvin skjutna i Emmaboda

EMMABODA(JJ). Det har skjutits cirka 500 vildsvin i Emmaboda kommun under det gångna årets jakt. Det visar siffror som Emmaboda jaktvårdskrets tagit fram.

Till detta tillkommer de vildsvin som dödats i trafiken. 
– Det gör att det hamnar på totalt cirka 550-600 vildsvin eftersom vi även vet att det är ett mörkertal när det gäller anmälda viltolyckor. Man hittar ofta vildsvin som inte är rapporterade som ligger döda i vägkanterna eller en kort bit från vägen, säger Kent Johansson, Emmaboda Jaktvårdskrets, till Barometern.se.

– Vi jägare får ofta utstå massiv kritik för att vi inget gör eller lägger ner för lite tid på denna jakt, men vi vill med det bestämdaste hävda att vi gör en väldigt stor insats när det gäller vildsvinen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser