Chihuahua överlevde örnattack

Hörnefors (JJ) När Anki Lassander kom ut på gårdsplanen fick hon se hur en örn hade slagit hennes chihuaha Yrsa. Anki och maken Per brukar låtar djuren springa fritt på gårdsplanen, och det har gått bra under de 20 år som de har bott på gården.

Anki Lassander berättar att hon var ute i stallet för att hämta hö till hästarna när hon hörde ett gnyende utifrån gårdsplanen.

– Jag sprang ut och då såg jag storfågeln som anföll Yrsa. Jag sprang fram och flaxade med armarna och skrek och då flög örnen i väg.

Anki Lassander berättar att det finns ett örnmatarställe i närheten, och hon berättar att hon har hört om örnar som attackerat rådjur i trakten.

­– Vi tvättade såren och det är inte infekterat. På kvällen åkte vi in till veterinären och då rakade de fram ett par sår till. Men allt ser bra ut än så länge, säger Anki till Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser