Chihuahua överlevde örnattack

Hörnefors (JJ) När Anki Lassander kom ut på gårdsplanen fick hon se hur en örn hade slagit hennes chihuaha Yrsa. Anki och maken Per brukar låtar djuren springa fritt på gårdsplanen, och det har gått bra under de 20 år som de har bott på gården.

Anki Lassander berättar att hon var ute i stallet för att hämta hö till hästarna när hon hörde ett gnyende utifrån gårdsplanen.

– Jag sprang ut och då såg jag storfågeln som anföll Yrsa. Jag sprang fram och flaxade med armarna och skrek och då flög örnen i väg.

Anki Lassander berättar att det finns ett örnmatarställe i närheten, och hon berättar att hon har hört om örnar som attackerat rådjur i trakten.

­– Vi tvättade såren och det är inte infekterat. På kvällen åkte vi in till veterinären och då rakade de fram ett par sår till. Men allt ser bra ut än så länge, säger Anki till Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser