Centerpolitiker uppmanar jägare söka skadestånd

Nora (JJ) Oppositionsrådet i Nora kommun Helena Vilhelmsson (C) uppmanar nu jägare att söka skadestånd för den inställda jakten.

Klockan sex på kvällen dagen före jaktstarten på varg kom förvaltningsrätten med sitt besked som betydde att jakten omöjliggjordes .

– Det är väldigt fult gjort, säger Helena Vilhelmsson, som tycker att de jägare som haft kostnader för planering, bilåkande och som tagit ut semesterdagar ska begära skadestånd från förvaltningsrätten.

– Om förvaltningsrätten har gjort fel då tycker jag att det är ett rättsligt övertramp och ett ganska kraftigt sådant, säger Helena Vilhelmsson, till Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser