Centerpartiet i Orsa höll möte om framtidens rovdjurspolitik

ORSA(JJ). Centerpartiet i Orsa har haft ett offentligt möte om framtidens rovdjurspolitik. Under mötet informerades det bland annat om arbetet i viltförvaltningsdelegationen och Folkaktionen ny rovdjurspolitk informerade om sin syn på rovdjurspolitiken.

Både Bo Lindblad, C,  och Mats Smids, C, kandiderar till kommunfullmäktige vid det kommande valet. De berättade för Dalarnas Tidningar att de kommer att arbeta för att radikalt sänka rovdjurstrycket i kommunen.

Folkaktionen ny rovdjurspolitik pekade på att både björn och varg går hårt åt älgstammen.
Jonny Jones, C, sitter med i viltförvaltningsdelegationen och han är övertygad om att avskjutningen av björn måste öka. Viltförvaltningdelegationen har också begärt en riktig inventering av björnstammen för att få klarhet i hur många björnar det finns. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser