Centerpartiet i Orsa höll möte om framtidens rovdjurspolitik

ORSA(JJ). Centerpartiet i Orsa har haft ett offentligt möte om framtidens rovdjurspolitik. Under mötet informerades det bland annat om arbetet i viltförvaltningsdelegationen och Folkaktionen ny rovdjurspolitk informerade om sin syn på rovdjurspolitiken.

Både Bo Lindblad, C,  och Mats Smids, C, kandiderar till kommunfullmäktige vid det kommande valet. De berättade för Dalarnas Tidningar att de kommer att arbeta för att radikalt sänka rovdjurstrycket i kommunen.

Folkaktionen ny rovdjurspolitik pekade på att både björn och varg går hårt åt älgstammen.
Jonny Jones, C, sitter med i viltförvaltningsdelegationen och han är övertygad om att avskjutningen av björn måste öka. Viltförvaltningdelegationen har också begärt en riktig inventering av björnstammen för att få klarhet i hur många björnar det finns. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser