Centerpartiet i Årjäng besvikna på vargpolitiken

ÅRJÄNG (JJ) Centerpartiet i Årjäng har i ett öppet brev tydliggjort sin besvikelse på regeringens vändning i vargpolitiken. "Och vi som stod i valstugorna de senaste två valen och uppmanade väljare att rösta på Centerpartiet för att vi skulle få en bättre rovdjurspolitik, går nu med skäms-kudden:"

I brevet tydliggör Centerpartiet hur de känner sig svikna av regeringen och av sitt eget parti. När regeringen tog beslutet om ett tak på 210 vargar, en förbättrad genetik och ett samarbete på regional nivå med de som direkt berörs av vargen, var det en historisk överenskommelse som 80 procent av riksdagsledamöterna stod bakom.

Vändningen jämförs i brevet med ett angrepp på demokratin. ” Nu väljer regeringen att gå emot riksdagsbeslutet, vilket ur demokratisk synvinkel är omöjligt. Regeringen ska inrätta sig efter det folkvalda parlamentet, inte hitta på egna regelverk.”

Centerpartiet i Årjäng kräver att något görs snarast. ” Det som var 12 revir förra året är nu 23 och vi har 14 föryngringar, d.v.s. nya valpkullar. Hela Värmland är i princip täckt av vargrevir och problemen är stora för tamdjursägare, jägare och andra landsbygdsboende.”

Brevet avslutas med ett rejält angrepp på det egna partiet från Centern i Årjäng. ”Och vi som stod i valstugorna de senaste två valen och uppmanade väljare att rösta på Centerpartiet för att vi skulle få en bättre rovdjurspolitik, går nu med skäms-kudden. […]  Vi är besvikna!”

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser