Centern vill införa vargjakt

Centern i Ovanåkers kommun vill införa licensjakt på varg.

– Vi känner vanmakt över att inte lokalt kunna påverka vargens utbredning och antal, vi tvingas vara passiva, säger kommunalrådet Björn Mårtensson i samband med att centern tidigare i veckan presenterade sitt kommunala handlingsprogram.
Till tidningen Ljusnan säger fullmäktigeordförande Nils Erik Falk att rovdjurspolitiken är mycket viktig för centern i Ovanåker.
– Rovdjurspolitiken är inte en kommunal fråga, den styrs av regeringen eller i praktien av dess stödpartier.Jakten i de stora skogarna kan locka till inflyttning, men nu hotar rovdjuren också älgstammen.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser