Campingplats invaderas av vildsvin

KARLSHAMN (JJ). Vildsvinen bökar sönder campingplatsen vid Långasjön när den är stängd. Om inte skyddsjakten avhjälper problemet kan det bli frågan om att stängsla in hela udden för att stoppa vildsvinens framfart.

Förutom förstörda gräsmattor i området så orsakar vildsvinen även skador på motionsspår och betesmarker. Markerna kring Långasjön är hårt drabbade och skadorna kostar både arbete och pengar att reparera.
– De har ju ökat betydligt på senare år och vi har mycket problem i betesmarkerna vid Hokagården, säger arbetsledare Lennart Nilsson, på kommunens parkavdelning, till Blekinge Läns Tidning.

Under sommaren skapar inte vildsvinen några stora problem, då rör sig mycket folk i området. Men under senhösten invaderar de området. Innan snön kom i höstas hann de förstöra stora gräsytor.

Peter Truedsson, kommunens skyddsjägare i området, berättar för Blekinge Läns Tidning att det funnits gott om vildsvin- då det inte varit jakt under lång tid innan han fick ansvaret för att jaga vildsvinen. 
Efter att Truedsson tagit över ansvaret för vildsvinsjakten har han dock lagt ned mycket tid och arbete på att störa och jaga vildsvin. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser