Bytte kolv – hamnade i domstol

Norrköping (JJ) När en 42-årig man bytte kolven på sitt jaktgevär hamnade han i domstol.

Mannen som har vapenlicens för sitt jaktgevär, bytte ut kolven för att kunna övningsskjuta på en skjutbana.
– Det är lätt att byta kolv och jag tänkte byta tillbaka till den ursprungliga kolven när jag ska jaga, säger mannen i förhör. Men enligt åklagaren var vapnet så pass förändrat att det krävdes ny licens.

Tingsrätten finner inte att den ändring som mannen gjort på gevär kan anses utgöra en sådan ändring av vare sig funktions- eller verkningsgrad att geväret blivit ett väsentligt annorlunda vapen och därmed krävs inte någon ny vapenlicens. Beslagen av vapen och ­magasin hävs och åtalet om vapenbrott ogillas, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser