Bytte kolv – hamnade i domstol

Norrköping (JJ) När en 42-årig man bytte kolven på sitt jaktgevär hamnade han i domstol.

Mannen som har vapenlicens för sitt jaktgevär, bytte ut kolven för att kunna övningsskjuta på en skjutbana.
– Det är lätt att byta kolv och jag tänkte byta tillbaka till den ursprungliga kolven när jag ska jaga, säger mannen i förhör. Men enligt åklagaren var vapnet så pass förändrat att det krävdes ny licens.

Tingsrätten finner inte att den ändring som mannen gjort på gevär kan anses utgöra en sådan ändring av vare sig funktions- eller verkningsgrad att geväret blivit ett väsentligt annorlunda vapen och därmed krävs inte någon ny vapenlicens. Beslagen av vapen och ­magasin hävs och åtalet om vapenbrott ogillas, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser