Bygger veterinärs- och husdjurscentrum i Uppsala

UPPSALA(JJ). Det byggs ett veterinärs- och husdjurscentrum på Campuns Ultuna i Uppsala - detta ska ge ändamålsenliga lokaler för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. - VHC blir en kunskapsmiljö i världsklass som ytterligare stärker SLU:s tätposition inom veterinärmedicinsk och husdjursvetenskaplig forskning, säger Lisa Sennerby Forsse, rektor för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i ett pressmeddelande.

SLU har ansvar för både forskning och högre utbildning inom både veterinärmedicin och husdjursvetenskap. 
– Lyckad forskning slutar med att ny kunskap tillförs samhället. VHC innebär att samhället får ännu bättre utväxling på de forsknings- och utbildningsinsatser SLU utför, säger Lisa Sennerby Forsse.

I byggnaden ska både djursjukvård, forskning och utbildning pågå samtidigt. 
– VH-fakulteten (red.anm. fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap) studerar framförallt husdjurens liv och hälsa. De nya faciliteterna är centrala för att vi ska nå vår vision om ett hållbart nyttjande av djur, säger Kerstin Svennersten Sjaunja, dekanus på VH-fakulteten.

Det nya universitetsdjursjukhuset (UDS) i VHC kommer att klara av många patienter och här kommer det att finnas all sjukvård för hund, katt, övriga smådjur och häst under samma tak.
Den totala investeringen i VHC uppgåt till 1,4 miljarder kronor. Om allt går som planerat kommer all verksamhet att vara på plats under år 2014.
Det här meddelar SLU i ett pressmeddelande.
 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser