Bygger stugby intill älgparken i Mo

OCKELBO(JJ). Nu ska det byggas en stugby intill älpgarken i Mo. Gästerna får utsikt över älghägnen, ett boende som väntas locka både svenska och utländska besökare. – Det är många som frågar efter övernattning här, säger initiativtagaren Petter Arkesjö till Arbetarbladet.

Det är Petters pappas Lasse Arkesjö som driver älgparken. Petter hjälkper till så ofta han kan och nu drar han igång ett eget projekt i anslutning till älgparken. 

Hans plan är att bygga en mindre stugby strax utanför parken. 
– Många frågar efter det och det är ju lite tunt med övernattningsmöjligheter i Ockelbo, åtminstone lite billigare alternativ. De kommer att kunna se in i älgparken så har de tur kan de se älg från stugorna, säger Petter.

Planen är att bygga fyra stugor samt en servicebyggnad. Stugbyn beräkanas vara klar till våren år 2011.

Nämnas kan också att älgparken har sina egna kändisar i form av älgtjuren Daniel och älgkon Victoria.
Det här skriver Arbetarbladet.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser