Bygger skjutbiograf utanför Rottne

Växjö(JJ) En skjutbiograf byggs utanför Rottne och i september invigs anläggningen. Det blir därmed landets åttonde anläggning av den här typen.

Investerare är AB Norraby Skytte & Event, med ägarna Gustaf och Carl Rappe, samt Jens Skoog och Christer Emanuelsson som äger Jaktiabutiken i Växjö. 
Det här rapporterar Magazinet i Växjö.

I anläggningen kommer skarp ammunition att användas och skytten avlossar skotten mot en bioduk, där målbilder visas.
– Vi hälsar många olika grupper hit. Det kan handla om enskild jaktträning men vi vill också bjuda till rena event för exempelvis företag, jaktlag eller andra konferensgrupper, säger Carl Rappe och Christer Emanuelsson till Magazinet i Växjö.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser