Bygg bästa jakttornet!

Virserum (JJ) Virserums konsthall inbjudr alla jaktlag till tävling om att bygga det bästa och snyggaste jakttornet. Tävlingen anordnas under utställningen TRÄ 2007

.Byggandet av tornen kommer att ske på konsthallens område den 6 till 11 augusti och alla bidrag presenteras den 12 augusti. Vinnande torn koras den 4 september under Smålands trädagar.
Alla jaktlag är välkommna även om tävlingen i första hand vänder sig till jägare i Småland. Tornen ska bedömas efter laganda, jaktlig effektivitet, bekvämlighet, naturvänlighet, ekonomi, skönhet och fantasi.
Första pris är 15 000 kronor. Anmälningstiden går ut den 31 juli.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser