Byborna i Järbo kräver möte med Länsstyrelsen

Järbo (JJ) Efter bland annat söndagens vargattack i Järbo har nu byborna beslutat att hålla ett möte med länsstyrelsen. Incidenterna har gjort att invånarna i byn undrar hur de ska förhålla sig till vargen.

Skyddsjakten på varg i Järbo är fortfarande resultatlös. Men den senaste tidens olika incidenterna med varg inblandad gör nu att oroliga bybor vänder sig till länsstyrelsen för att få svar. Man har nu kommit överens med länsstyrelsen om att hålla ett möte. Arbetarbladet har talat med initiativtagare, Anna-Karin Bodell.
– Hur oroliga ska vi vara och hur tänker länsstyrelsen i detta läget, är frågor hon har.
Mötet kommer att hållas i början av nästa vecka i Järbo.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser