Bybor söker skyddsjakt på 10-talet vargar!

Idag har bybor i de fem byarna: Sörsjön, Nornäs, Tyrinäs, Lövnäs och Horrmund lämnat in en skyddsjaktsansökan på samtliga vargar i det så kallade Fulufjällsreviret.

– Det kommer att hända något riktigt tråkigt här uppe om vi inte får skyddsjakt omgående. Dagligen visats vargarna inne i byarna, berättar Håkan Johansson, Nornäs, som förlorade sin ryska stövare efter ett vargangrepp i förra veckan.

Redan i juni 2009 sökte de boende i Sörsjön skyddsjakt på varg. En ansökan som avslogs. Men situationen har blivit ohållbar efter att vargarna blivit allt mer närgångna med besök i byarna i stort sett varje dag.

De fast boende i fem byar – Sörsjön, Nornäs, Tyrinäs, Lövnäs och Horrmund i västra Dalarna – har bifogat ansökan en namnlista.

Hela 93,6 procent av de boende vill att hela vargflocken på 8-10 vargar ska skjutas bort. 234 personer vill ha skyddsjakt, medan 15 inte har skrivit på listan.

12 kommentarer

 • Politiker LYSSNA
  Dax för Länstyrelsen & Naturvårdsverket att lyssna på de bofasta och förstå den enhälliga/sammstämmiga vädjan till skyddsjakt!

 • Inte en chans att denna ansökan går i genom
  Med tanke på hur myndigheterna agerat tidigare har denna ansökan en mindre chans att gå i genom än en snöboll i helvetet.

 • ?
  93,6 procent säger ju en hel del,vad säger Lola Hans och dom andra förståsigpåarna??
  Har ni någon förklaring till det här?

 • Tyst som i graven!
  Från Hans och Lola är det tyst som i graven vilket är ganska talande.

 • Tjoho!
  10st helt orädda vargar dagligen inne i byarna?
  Är det så – Skjut dem!
  Om det inte är så, vilket är mer troligt. Ska de inte skjutas för att dem har tagit en lössläppt hund.
  Det är hundägarens ansvar till 100%, att inte utsätta sin hund för fara.

 • Tjohej!
  Vems fel är det den dagen då vargen ger sig på en människa,kanske ett litet barn?Är det föräldrarnas ansvar till 100 %?

 • Tjohopp!
  Det är alltid föräldrarnas ansvar att Ej utsätta sina barn för fara.

  Det kommer du Kisen att fatta den dagen du blir förälder.

 • En liten by…
  Tror ni det är poppis att tycka något annat?
  Den lilla byn har troligtvis en rädd byordförande med en rädsla för att hans hund ska bli tagen utav vargen.

  Mera varg istället.
  Mindre rädda jägare.

  Kan inte Jaktjournalen skriva mera fakta om vargen och biologi än vad den nu gör.
  Finns det mod hos er eller följer ni bara drevet?

 • haha
  Man kan ju inte mer än skratta.. haha!! Patetiskt hur ”folk” kan uttrycka sig när dom inte ens vistas ute i skog och mark och förstår allvaret. Inväntar spårsnö som många andra..

 • Wolf for ever
  Tyskas du er vældig smart. Du pråtar for vargen skall finns, och frågar da om mer fakta och biologi.LOL. Det kan ske du skulla have gjort detta, innon du børja kommentera ting, du ingon aning har om.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser