Bybor orsakade björnens död

Luleå (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten klandrar byborna i Sjulsmark där det under förra sommaren uppstod tumult när två björnar vistades i byn. Byborna beskylls för att ha lockat björnarna med slaktavfall något som kostade den ena av björnarna livet.

Björnarna i Sjulsmark var under en period rena folknöjet i byn. Som mest var det cirka 600 personer på plats för att få se björnarna. Jägarna vädjade att folk skulle lämna björnarna i fred, men det lyckades inte. Många av besökarna utsatte sig för livsfara när man tillsammans med barn tittade på björnarna när de åt ur soptunnor. De mest dumdristiga tittade på fem- sex meters avstånd.
Spektaklet i Sjulsmark slutade med att en av länsstyrelsens naturbevakare sköt en av björnarna på fem meters avstånd.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser