Bybor oroliga för trafikskadad björn

LIT(JJ). I slutet på förra månaden skadades en björn efter en trafikolycka i Handog utanför Lit. Men den skadade björnen återfanns aldrig. – Det är ingen önskesituation att det finns en skadad björn i området, säger eftersöksjägaren Lars Svanberg till Östersunds-Posten.

Svanberg kallades ut till olycksplatsen och han är säker på att björnen är skadad, bland annat på grund av att det fanns blod på platsen.

Björnen spårades en lång sträcka utan resultat. Ett oväder hindrade fortsatt spårningen dagen efter.
Nu är bybor i området oroliga över det faktum att det kan finnas en skadad björn kvar i deras närhet. Det finns även kritik mot att man slutade leta efter björnen.

Lars Svanberg tror dock inte att björnen är farlig, men han uppmanar de som ser en skadad björn att kontakta polisen.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser