Bybor oroliga för trafikskadad björn

LIT(JJ). I slutet på förra månaden skadades en björn efter en trafikolycka i Handog utanför Lit. Men den skadade björnen återfanns aldrig. – Det är ingen önskesituation att det finns en skadad björn i området, säger eftersöksjägaren Lars Svanberg till Östersunds-Posten.

Svanberg kallades ut till olycksplatsen och han är säker på att björnen är skadad, bland annat på grund av att det fanns blod på platsen.

Björnen spårades en lång sträcka utan resultat. Ett oväder hindrade fortsatt spårningen dagen efter.
Nu är bybor i området oroliga över det faktum att det kan finnas en skadad björn kvar i deras närhet. Det finns även kritik mot att man slutade leta efter björnen.

Lars Svanberg tror dock inte att björnen är farlig, men han uppmanar de som ser en skadad björn att kontakta polisen.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser